2024. 09. 08. Vasárnap Mária, Adrienn napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Radar ráadás 03:00

Külföld

Kijev töretlen támogatásának folytatását ígéri a francia elnök és a német kancellár

Olaf Scholz és Emmanuel Macron kijelentette: olyan hosszú ideig és olyan intenzitással folytatják Kijev támogatását, amennyire csak szükséges. Kijev töretlen támogatásának folytatását ígéri a francia elnök és a német kancellár
Meloni: Soha nem hagyunk fel Ukrajna támogatásával

Meloni: Soha nem hagyunk fel Ukrajna támogatásával

Olaszország soha nem hagy fel Ukrajna támogatásával - szögezte le Giorgia Meloni olasz miniszterelnök a Cernobbióban megrendezett Ambrosetti fórumon szombaton mondott beszédében. 2024. szeptember 07.
The Guardian: már bánják a kurszki bevonulást az ukránok

The Guardian: már bánják a kurszki bevonulást az ukránok

A brit lap cikke szerint a kurszki behatolás látványos akció volt, de stratégiailag sokat rontott Ukrajna helyzetén. 2024. szeptember 07.
Deutsch Tamás: a háború helyett a családokat támogassa az uniós költségvetés

Deutsch Tamás: a háború helyett a családokat támogassa az uniós költségvetés

Erős kijelentést küldött Brüsszelnek a Fidesz EP-képviselője. 2024. szeptember 07.
Ezrek tüntetnek Franciaországban Michel Barnier kormányfői kinevezése ellen

Ezrek tüntetnek Franciaországban Michel Barnier kormányfői kinevezése ellen

Franciaország-szerte ezrek vonultak az utcára szombaton, hogy Michel Barnier kormányfői kinevezése ellen tiltakozzanak. 2024. szeptember 07.
Nehéz helyzetbe hozta a spanyol Talgo vonatgyártót a spanyol kormány döntése + videó

Nehéz helyzetbe hozta a spanyol Talgo vonatgyártót a spanyol kormány döntése + videó

Rendkívül nehéz helyzetbe hozta a spanyol kormány a Talgo vonatgyártót azzal, hogy megvétózta a Magyar Vagon felvásárlási ajánlatát. A baloldal nemzetbiztonsági okokra hivatkozva hiúsította meg az üzletet, amivel a cég jövőjét tekintve óriási bizonytalanságot jelent. A HírTV-t Tóth Brigitta tudósította, Murciából.  2024. szeptember 07.
Az MI6 és a CIA vezetői szerint régóta nem tapasztalt fenyegetések érik a nemzetközi világrendet

Az MI6 és a CIA vezetői szerint régóta nem tapasztalt fenyegetések érik a nemzetközi világrendet

A hidegháború óta nem tapasztalt fenyegetések érik az eddigi kiegyensúlyozott nemzetközi világrendet, amely viszonylagos békét, stabilitást, növekvő életszínvonalat teremtett az elmúlt évtizedekben - írta a Financial Timesban szombaton megjelent közös cikkében a brit és az amerikai hírszerzés vezetője. 2024. szeptember 07.
Visszatért a májusi merénylet helyszínére a szlovák miniszterelnök + videó

Visszatért a májusi merénylet helyszínére a szlovák miniszterelnök + videó

Robert Ficot négy hónappal ezelőtt lőtte meg egy merénylő Nyitrabányán, a kihelyezett kormányülés után. A politikus hivatalból most ismét a városba utazott. 2024. szeptember 07.
Erős sajtóvisszhang kísérte a magyar miniszterelnök Cernobbióban elmondott beszédét + videó

Erős sajtóvisszhang kísérte a magyar miniszterelnök Cernobbióban elmondott beszédét + videó

Kiemelt figyelemmel foglalkozott az olasz sajtó Orbán Viktor beszédével, mely pénteken az Európai Ház – Ambrosetti fórumán hangzott el. 2024. szeptember 07.
Újrázna 2025-ben Olaf Scholz

Újrázna 2025-ben Olaf Scholz

Olaf Scholz német kancellár még a közelmúltbeli választási bukások után és a párton belüli kritikák ellenére is kitart amellett, hogy a 2025-ös szövetségi választáson kancellárjelölt legyen. 2024. szeptember 07.

Lecseréli Kárpátalja kormányzóját Zelenszkij

Viktor Mikita sokat tett a magyarok és ukránok békés együttéléséért. 2024. szeptember 07.

Csapást mért a Hamász parancsnoki központjára az izraeli hadsereg

Az izraeli hadsereg (IDF) csapást mért a Hamász palesztin szélsőséges szervezet parancsnoki központjára Gáza északi részén. 2024. szeptember 07.

Hadihajókat küldött Kína partjaihoz Németország

A német védelmi erők, a Bundeswehr közleménye szerint két hadihajót indítottak útra Kína partjaihoz, amelyek a tervek szerint több hadgyakorlatban és az Észak-Korea elleni szankciók ellenőrzésében is részt vennének. 2024. szeptember 07.

Szijjártó Péter: itt az ideje befejezni a kész átverés show-t + videó

Be kell fejezni a „Kész átverés show-t”, és őszintén kell beszélni az EU-bővítésről az észak-, és nyugat-európai, illetve a balti országoknak – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter. 2024. szeptember 07.

A brüsszeli nyomás ellenére sem fog Magyarország fegyvereket és magyar katonákat Ukrajnába küldeni + videó

Azért támadja Magyarországot Brüsszel, mert nem a háború, hanem a béke pártján áll – erről számolt be közösségi oldalán az Európai Uniós Ügyek Minisztériumának parlamenti államtitkára. 2024. szeptember 07.

Ukrán katonák agyonvertek egy férfit a kárpátaljai toborzóközpontban

Régóta nyilvánvaló, hogy a harctéri létszámproblémák miatt példátlanul erőszakos toborzás zajlik Ukrajnában. Most azonban halálos tragédia is történt. 2024. szeptember 07.

Bayer Zsolt: Ursula von der Leyen szájára vette ’56-ot

„Európa lerohanásának orosz vágya” gazemberség, csupán a nyugati propaganda terméke – írja a Magyar Nemzeten megjelent véleménycikkében Bayer Zsolt, amelyet változtatások nélkül közlünk. 2024. szeptember 07.

Az amerikai külügyminiszter telefonon egyeztetett az új ukrán külügyminiszterrel

Antony Blinken amerikai külügyminiszter telefonbeszélgetést folytatott Andrij Szibiha frissen kinevezett ukrán külügyminiszterrel. 2024. szeptember 07.

Szijjártó Péter: Magyarország csak minimális számú orosz állampolgárt fogad be az EU többi tagállamához képest

Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár az X-oldalán – a külügyminiszter nyilatkozatára hivatkozva – tette közzé a magyar kormány két kiemelkedően fontos álláspontját. 2024. szeptember 06.

Sörözni ment Magyar Péter az európai parlamenti munka helyett + videó

A Tisza Párt elnökét egy a Magyar Nemzetnek beküldött olvasói fotó buktatta le. 2024. szeptember 06.

Volodimir Zelenszkij elnök oroszországi célpontokat támadna nyugati fegyverekkel + videó

Az ukrán elnök újabb országok engedélyét kérte ahhoz, hogy a nagy ható-távolságú fegyvereiket Oroszország ellen bevethesse. 2024. szeptember 06.

Magyarországhoz hasonlóan Szlovákia is megkezdte az LMBTQ elleni harcot a törvényalkotásban

Az iskolai LMBTQ-népszerűsítést megakadályozó törvényjavaslatot terjesztett be a kormánykoalíció részét képező Szlovák Nemzeti Párt (SNS) – írta meg az Euractiv. 2024. szeptember 06.

Gőzerővel épül a digitális diktatúra az Európai Unióban + videó

Tóth Máté ügyvéd a Patrióta legfrissebb videójában ezt a rendkívül veszélyes folyamatot mutatja be, és azt is elmondja, mit tehetünk a formálódó szellemi diktatúra ellen. 2024. szeptember 06.

Orbán Viktor Magyarország és Európa jövőjéről beszélt a Cernobbio-ban megtartott eseményen

Az Európai Ház - Ambrosetti fórumon, a Comói-tó melletti Cernobbióban, az üzleti élet, az ipar vezető személyiségei, diplomaták és kormánytagok találkoznak Olaszországból és külföldről egyaránt. Itt, a nyitónapon szólalt fel Orbán Viktor magyar miniszterelnök is. 2024. szeptember 06.

Az ikonikus római műemlék rossz állapotban van + videó

A részletekről Jánosi Dalma számolt be Rómából. 2024. szeptember 06.

A miniszterelnök is részt vett a cernobbio-i fórumon + videó

Az első lépés a tűzszünet-hangsúlyozta Orbán Viktor egy észak-olaszországi gazdasági fórumon. A miniszterelnök szerint ha arra vár Európa, hogy legyen egy béketerv, amelyet mindkét fél elfogad, sosem lesz béke. 2024. szeptember 06.

A rossz vízkezelés és az egyre mélyülő éghajlati válság vezethet hatalmas vízhiányon keresztül háborúkhoz

A Világgazdaság kiemeli: durvul a verseny a vízért a világ több pontján, de a java még hátravan. A vízhiány a világ egyik súlyosbodó problémája, és ebből komoly baj lehet. 2024. szeptember 06.

Ostromolják a határt a migránsok a spanyolországi Melillánál + videó

Ostromolják a határt a migránsok a spanyolországi Melillánál. A marokkói csendőrségnek több száz embert kellett feltartóztatnia, akik a közösségi oldalakon szervezték meg a határsértést. 2024. szeptember 06.

Orbán Viktor: Európa három nagy kihívás előtt áll + videó

A magyar kormány az uniós elnökség prioritásának a versenyképesség helyreállítását választotta - fogalmazott Orbán Viktor miniszterelnök Olaszországban, az idén 50. alkalommal megrendezett Cernobbiói Fórumon. 2024. szeptember 06.

Legfrissebb hírek

Svenk – Budapesti Klasszikus Film Maraton + videó

Svenk – Budapesti Klasszikus Film Maraton + videó

Számtalan nagysikerű magyar alkotás született a Pannónia Filmstúdióban, amelyek közül a szeptember 17-én kezdődő Budapesti Klasszikus Film Maratonon igazi gyöngyszemeket is találhatunk majd. A Svenk című műsorunkban részletesen is megismerhetik a kínálatot.
Szélesvásznú történelem: Macskafogó + videó

Szélesvásznú történelem: Macskafogó + videó

Ki ne ismerné és szeretné az 1986-ban bemutatott Macskafogó című rajzfilmet? A Szélesvásznú történelem adásában ezúttal Ternovszky Bélával, az alkotás Kossuth- és Balázs Béla-díjas rendezőjével, valamint a rajzfilmben szereplő Lusta Dick hangját adó Mikó Istvánnal beszélgetünk a film kulisszatitkairól.
Ottó – Németország és a migráció + videó

Ottó – Németország és a migráció + videó

Németországban történelmi győzelmet aratott az ellenzék által szélsőjobboldalinak bélyegzett AfD a tartományi választásokon. Bár a koalíció gondolatától eddig minden párt elzárkózott a társadalom gondolatmenetének változását jól tükrözi a bevándorlásellenes párt térnyerése. De ássunk egy kicsit mélyebbre!

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!